DU BEHÖVER:
- 10 torkade dadlar (urkärnade)
- 1 dl kokosflingor
- 2 dl mandelmjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- En nypa salt
- 1/2 dl kokosolja
- 1 msk flytande honung
- 3 ägg
DU GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader. Kakan ska gräddas i mitten av ugnen.
- Mixa dadlarna med kokosflingorna med hjälp av en mixer. VARNING! Det kan flyga lite hur som helst så välj en bra, hög skål att mixa i!
- Tillsätt mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och lite salt. Mixa lite till. Blandningen är nu väldigt torr.
- Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt den.
- Tillsätt sedan honungen och äggen. Blanda tills du får en jämn, fin smet!
- Smörj en relativt liten form (gärna med löstagbara kanter) med kokosolja och stö över kokosflingor.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 8-9 minuter. Den ska vara kletig när du tar ut den!
- Oroa dig inte. När du låtit kakan svalna ska den in i kylen minst en timme före servering. Servera med grädde eller vad som passar. Man kan även mixa kvarg med hallon ha till! Men jag åt den precis som den var, vilket var så underbart himmelskt gott!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar