måndag

Småfranska

  • 2 dl fingertempererat vatten
  • 2 krm salt
  • 2 mak olja
  • 25 g jäst
  • 4-5 dl mjöl
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vatten, salt och olja i en bunke. Smula ned jästen och rör om med träsked. Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunken. Låt degen jäsa i skålen, under en handduk, i ca 15 min.
Knåda sedan degen i en längd. Dela i 8 små frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i 15-30 min till.  Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, tills de får en gyllenbrun färg. Upp till var och en hur mörka de ska bli! 

Lägg på ett galler och låt dem svalna en aning. Njut av nybakat bröd till morgonfikat tillsammans med lite te och gott pålägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar