lördag

Recept på brödet jag bakade igår

Hej och godmorgon! Jag ligger fortfarande kvar i sängen med min pojkvän vid min sida, men innan vi går upp tänkte jag blogga om receptet på brödet som jag bakade igår, bra va? Det är kul när vänner/andra kommer fram till mig och berättar att ni gillar det jag lägger upp, speciellt när det är recept. Så det kommer jag fortsätta med, älskar att ge inspiration och laga mat.

För det första så var det HUR lätt som hest och jag tror helt ärligt att det tog mig 5 min att blanda ihop allting. Så här kommer receptet:

Du behöver (för 1 limpa):

  • 2 dl vetemjöl (byt gärna ut mot ett grövre, t.ex. fullkornsvete)
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl råksikt
  • 2-3 dl blandade frön (eller frukt som t.ex. russin) (jag hade linfrön, solrosfrön och hasselnötter)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja/matolja (jag använde mig av rapsolja)
  • lite minre än 0,5 dl mörk sirap
  • 5 dl naturell yoghurt/filmjölk (jag hade verums naturella laktosfria 0,5% fetthalt)
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Brödet ska gräddas i nedre delen av ugnen så sätt gallret där. 
  2. Smörj en avlång form med smör
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser (vetemjöl, grahamsmjöl, råksikt, frön, bikarbonat, salt) i en bunke. 
  4. Häll sedan i olja, sirap och yoghurten/filmjölken och blanda ihop till en jämn smet.
  5. Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugnen i 100 minuter. 
Brödet kommer bli väldigt mörkt under tiden det gräddas. Ha även på fläkten då det luktar väldigt mycket (men vääääldigt gott). 

Servera till frukost, lunch, fika eller middag!
_______________________________________________________________________________________

Nu ska vi gå upp och smaka om brödet blev så gott som jag hoppas på. Jag bakade det nämligen precis innan vi åkte iväg igår. Nu är det upp till bevis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar