För det första så var det HUR lätt som hest och jag tror helt ärligt att det tog mig 5 min att blanda ihop allting. Så här kommer receptet:
Du behöver (för 1 limpa):
- 2 dl vetemjöl (byt gärna ut mot ett grövre, t.ex. fullkornsvete)
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1,5 dl råksikt
- 2-3 dl blandade frön (eller frukt som t.ex. russin) (jag hade linfrön, solrosfrön och hasselnötter)
- 2 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl olivolja/matolja (jag använde mig av rapsolja)
- lite minre än 0,5 dl mörk sirap
- 5 dl naturell yoghurt/filmjölk (jag hade verums naturella laktosfria 0,5% fetthalt)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Brödet ska gräddas i nedre delen av ugnen så sätt gallret där.
- Smörj en avlång form med smör
- Blanda ihop alla torra ingredienser (vetemjöl, grahamsmjöl, råksikt, frön, bikarbonat, salt) i en bunke.
- Häll sedan i olja, sirap och yoghurten/filmjölken och blanda ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugnen i 100 minuter.
Brödet kommer bli väldigt mörkt under tiden det gräddas. Ha även på fläkten då det luktar väldigt mycket (men vääääldigt gott).
_______________________________________________________________________________________
Nu ska vi gå upp och smaka om brödet blev så gott som jag hoppas på. Jag bakade det nämligen precis innan vi åkte iväg igår. Nu är det upp till bevis!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar