DU BEHÖVER (för ca 4 pers):
- Köttfärs (400g)
- Kryddor (basilika, pizzakrydda, lökmix, salt, örtkryddor ev. eran favoritkrydda)
- 2 små tomater
- Ketchup
- Eventuellt lite krossade tomater om man själv vill
- Riven ost
- 3-4 paprikor (vi använde både gula och röda, men jag föredrar gula)
GÖR SÅHÄR:
- Dela alla paprikor i halvor, rensa och skölj!
- Koka upp vatten i e kastrull med lite salt i, lägg i paprikahalvorna och låt koka i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader och börja stek köttfärsen
- Ta upp paprikahalvorna och lägg dem i en ugnssäker form
- Krydda köttfärsen, gör den precis som du vill ha den :)
Vi: -hackade tomaterna och hade i dom
- hällde i ett litet halvt glas vatten samt lite grädde
- kryddade efter känsla
- hade i ketchup och lite krossade tomater
(Viktigt! Få inte köttfärsen för rinnig då det kommer bli svårt att lägga i den i paprikorna samt att äta den.) - När köttfärsen är klar, lägg upp den i paprikahalvorna och strö över lite riven ost
- IN I UGNEN i ca 10 min, eller tills osten är gyllenbrun.
Ät och njut! Som tillbehör kan man ha gott bröd, kanske cous cous eller något annat man tycker om. Vi åt det tillsammans med en grönsallad med bladspenat, rucola (stavning?) och tomathalvor.






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar